FSN

De methode genaamd FSN (Fu’s Subcutaneous Needling) komt oorspronkelijk uit China. Een techniek die revolutionair genoemd kan worden bij het behandelen van (pijn) klachten die worden veroorzaakt door triggerpoints of tight muscle. Denk daarbij aan gewrichtspijnen, tenniselleboog, hielspoor, hoofdpijnen en migraine.

Kort gezegd houdt FSN in dat een triggerpoint of tight muscle wordt ontspannen waardoor gerelateerde problemen worden opgelost.

De werking vindt plaats op het niveau van de fascie (vorm van bindweefsel). Door een Trocar Acupunctuur naald subcutaan, dus onderhuids en niet in de spier, in te brengen en deze te manipuleren (niet zoals bij Dry-needling waarbij een naald in het triggerpoint wordt gebracht wat vaak pijnlijk is) treedt er direct ontspanning op en moet er meteen pijnvermindering plaatsvinden. Het grote voordeel is dus dat deze behandeling nagenoeg pijnloos is.

Mike: “Ik ben erg enthousiast over deze methode. We komen steeds meer te weten over de werking van de fascie. Het is mooi dat op een snelle en vrij pijnloze manier een oplossing wordt geboden aan spiergerelateerde klachten. De resultaten die ik er tot nu toe mee behaald heb zijn zeer positief.”