Shonishin

Pijnloze Kinderacupunctuur

Anders dan in de Chinese Acupunctuur is er binnen de Japanse Acupunctuur 250 jaar geleden een acupunctuurvorm ontwikkeld die gebruikt wordt om kinderen te behandelen. Deze vorm van acupunctuur wordt Shonishin genoemd.
Bij een Shonishin behandeling wordt er bij de jongere kinderen gebruik gemaakt van non-invasieve voorwerpen, waarmee er over de huid van het kind wordt gerold, geklopt en geschraapt. De kinderen vinden dit over het algemeen erg prettig. Als de kinderen ouder worden kan men beginnen met het gebruik van hele dunne naalden, intradermals, moxa en cupping. Kinderen tot en met de leeftijd van 10 jaar kunnen met Shonishin worden behandeld.
Ouders hebben een actieve rol bij behandelingstrajecten. Niet alleen verwoordt u de klachten van uw kind maar uw aanwezigheid tijdens de behandeling stelt uw kind ook meer op zijn of haar gemak. Soms zit uw kind bij u op schoot. Verder kan het zo zijn dat u voor thuis bepaalde eenvoudige handelingen meekrijgt die zorgen voor voortzetting van de therapie tussen of na de behandelingen in de praktijk.
Een behandeling voor kinderen duurt aanzienlijk korter dan bij volwassenen. Het aantal handelingen ligt lager en ook de intensiteit. Hieraan ten grondslag ligt het feit dat bij kinderen de Qi een stuk sneller beweegt en reageert dan bij volwassenen. Te veel handelingen binnen een sessie zijn niet alleen onnodig, maar kunnen het helingsproces zelfs nadelig beïnvloeden.

Indicaties

De te behandelen gezondheidsklachten waaraan u kunt denken zijn:
Zwakke constitutie, slechte weerstand, ontwikkelingsstoornissen, weinig vitaliteit, Vaak verkouden, constante loopneus, verstopte neus, chronisch (terugkerende) oorontsteking, astma, bronchitis, constipatie, diarree, buikpijn, huidklachten, Problemen met slapen, nachtelijke onrust, snel geïrriteerd zijn, agitatie, boosheid, veel huilen, Hyperactiviteit, bedplassen op latere leeftijd.
Het principe van “Less is More” is zeker van toepassing op Shonishin. Des te verrassender zijn vaak de resultaten van deze ‘eenvoudige’ therapie. Ook voor deze behandeling bij kinderen heeft u geen verwijsbrief nodig. Het is uiteraard wel belangrijk dat u bij ernstige gezondheidsklachten eerst uw reguliere arts heeft geraadpleegd. Heeft u vragen? Aarzel dan niet contact op te nemen.

Prijzen

Voor kinderen tot 12 jaar gelden speciale tarieven
0 t/m 12 jaar : 25 euro per behandeling.
Vanaf 12 jaar gelden dezelfde tarieven als bij volwassenen.