Holistische massage

Na de opleiding van sportmasseur gevolgd te hebben ben ik mijn eigen weg gaan volgen en combineer ik verschillende handgrepen met technieken uit de Traditionele Chinese Geneeskunde zoals cupping en guasha.

 

Wat is het nut van een massage?

Spanningsverschillen van de huid en ophopingen van afvalstoffen te signaleren en te normaliseren. * overbelasting als gevolg van lichamelijke inspanning terug te dringen, bijvoorbeeld spierpijn.

De zenuwen te prikkelen, de spieren te ontspannen, de bloedsomloop en ook die van de huid en de spieren te stimuleren om zo een sneller herstel van het lichaam en een betere lichaamsconditie te bevorderen.

 

Waarom is een holistische massage fijn?

Een holistische massage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid. Ook zul je merken dat je met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt, waardoor de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.

 

Hoe ziet een holistische massage eruit?

De massage is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij een basis massageolie gebruikt wordt. Naar keuze worden voeten, benen, rug, handen, armen, nek tot aan het gezicht toe gemasseerd. Het is ook mogelijk om het gehele lichaam te laten masseren. Een massage wordt persoonlijk afgestemd en kan ook in combinatie met acupunctuur gegeven worden.